Behandlingsformer

Jeg utfører en rekke forskjellige typer massasje og kan tilby Klassisk Massasje, Bindevevs massasje, Idretts massasje, Gravid massasje, Måling av diastase, Strain/Counterstrain, Arrvevs massasje, Dry Needling, Taping med sportstape og Kinesiotape, Triggerpunkts massasje, Segment massasje, Koppe massasje og behandling med varme stener (Hot Stone Massasje).

Kurs i Baby massasje, Kopping massasje samt Par massasje

Klassisk massasjeKlassisk massasje

Klassisk massasje er en dyptgående muskelbehandling som tøyer og strekker hard og stram muskulatur. Klassisk massasje er velegnet mot trette, slappe, smertefulle eller overarbeidede muskler. Massasjen består av knainger, friksjoner og strykninger ved hjelp av olje eller krem.

Lymfe massasje / Lymfe drenasje

Infografikk av lymfesystemet
Kilde: lymfsalongen.se

Lymfemassasje også kaldt lymfedrenasje er en god metode for å stimulere aktivitet i lymfesystemet og for å redusere hevelser. Massasjen kan også øke kroppens tilvekst av lymfebaner. Massasjen består av strykninger i lymfeflodens retning, pumping, sirkler og lette vibrasjoner. Trykket avpasses til den enkelte pasients tilstand.

Behandlingen er effektiv, men behagelig. (kilde: lymfsalongen.se)

Bindevevs massasje

Bindevevs massasje er en meget langsom, behagelig og dyptgående myofaciell massasje som påvirker den dype muskulaturen, muskelhinnene og pusten.

Metoden har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse. Dette bidrar blant annet til å frigjøre respirasjonen. De strukturer man berører er bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulvet. Håndgrepene er myke men bestemte.

Arrvevs massasje

Ved idrettsskader og etter operasjoner dannes arrvev. Arrvevet er ofte opphav til smerte, dårligere sirkulasjon og bevegelsesinnskrenkninger. Dette kan oppleves som om huden er for trang. Det spenner og trekker i vevet når man beveger seg. Langvarige fysiske smertetilstander samt sirkulasjonsforstyrrelser skaper forandringer i bindevevet. Også ved disse symptomene er bindevevsmassasjen en godt utprøvet metode som påvirker både nervesystemet og blodsirkulasjonen.

Idretts massasje

Idretts massasje er en dynamisk behandlingsform. I idretten finnes flere forskjellige behov, og det fokuseres ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sport.

•Massasje før idrettsprestasjoner øker fleksibiliteten i muskler og bedrer prestasjonsevnen.

•Massasje under idrettsprestasjoner holder muskulaturen smidig, reduserer melkesyre og øker prestasjonsevnen.

•Massasje etter idrettsprestasjoner reduserer musklenes restitusjonstid samt løser opp stram og spent muskulatur.

Bilde av massasjeStrain/Counterstrain

Strain/counterstrain er en metode der man jobber med nervesystemet og løser opp i muskulære spenninger som gir dysfunksjoner i muskler og ledd. Dette kalles ofte for lett kiropraktikk. Dette er en form for behandling som manipulerer spente muskler, og ikke selve skjelettet.

Ved hjelp av denne behandlingen får man den reflektorisk spente muskelen til å slappe av og den aktuelle ryggvirvelen kan korrigere seg selv. Metoden brukes mest for ryggproblematikk men den er like effektiv og bra for nakke, skuldre, hofter og knær.

Gravid massasje

Å være gravid er en tid fylt med forventning og glede, og en begynnelse på et helt nytt liv. Et svangerskap består også i store forandringer for kropp og psyke.

Jevnlig massasje under svangerskapet kan være en støtte til deg i forhold til smerter i rygg, skuldre og nakke, korsrygg og bekken, hovne legger og trøtte ben. Man kan også oppleve mer ro, og føle seg følelsesmessig mer balansert etter en avslappende og terapeutisk massasje. Gravid massasje øker sirkulasjonen, har en avspennende og avslappende effekt på hele kroppen, lindrer ømme og stive muskler, kan redusere bekken, rygg, nakke og skuldersmerter og forebygge plager.

Når du er gravid trenger du ekstra omsorg og massasjeteknikker som er spesielt tilpasset deg som er gravid. Teknikker, kompetanse og erfaring som jeg har.

Triggerpunkt behandling

TP-behandling er en god metode for å løse opp i spent muskulatur. Dette utføres effektivt med pressur.

Terapeutisk stretching/PNF

Muskuleringen er dypere og mer spesifikk, presis og stimulerende enn klassisk massasje, siden mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Ved muskulering blir hver muskel eller muskelgruppe behandlet hver for seg med muskelmassasje med etterfølgende muskeltøyninger. Dette gir økt muskelavslapping, økt muskelfleksibiliteten, styrket muskulatur og økt blodtilførsel til muskulaturen.

Etter behandlingen er det vanlig at klientene er mer bevegelig og kjenner seg mer avslappet. Muskulering kan brukes som en forebyggende behandlingsform og ved behandling der muskulaturen og visse andre deler i bevegelsesapparatet, har vært utsatt for bestemte typer traumer.

Segment massasje

Segment massasje hjelper for stivhet og låsninger i ryggsøylen. En kraftig behandlingsform med gunstig effekt på blant annet hormonforstyrrelser og søvnproblemer. Massasje stimulerer segmenter i ryggsøylen med tilhørende spinalnerver og vil ha en positiv innvirkning på det autonome nervesystemet.

Segmentmassasje utføres primært på sete, rygg og skulderblad. Denne formen for massasje er meget kraftig og har en behandlingstid på 20-30 minutter.

Koppe massasjeKoppemassasje

Kopping er en gammel tradisjonell legekunst som igjen har blitt aktuell. Ved hjelp av sugekopper skapes et undertrykk som påvirker bindevevet i muskler og underhud. Blodsirkulasjonen øker og bidrar til å transportere bort slaggprodukter i bindevevet. Behandling brukes også til bindevevs- sirkulasjons- og cellulittbehandling.

Kopping kan gi økt velvære og brukes ved muskelspenninger og senefestebetennelser og for økt velvære.

Hot stone

Hot stone massasje er en gammel indiansk massasjeform som handler om å kombinere massasjeteknikker med de terapeutiske egenskapene fra varme, sorte granittsteiner (vulkanske steiner). Massasje med varme steiner er en deilig behandling som gir en fantastisk avspenning av muskulaturen. Hot Stone lindrer muskelsmerter samtidig som blodsirkulasjonen i huden økes og beroliger alle sanser i vår stadig mer aktive og stressende hverdag.

Det finnes to forskjellige behandlinger med hot stone:

Massasje med Hot stone

Dyptgående behandling av muskulatur der man bruker steinen på punkter, samt går mer i dybden og løser opp muskelspenninger.

Antistress massasje

Lett behandling av muskulaturen. En avstressende behandling av hele kroppen.

Varme steiner blir brukt for å oppnå optimal avspenning og velvære.